marți, martie 09, 2010

Nu are cum


Cand un fluture iubeste un balon nu prea are cum sa iasa bine. Oricat de colorat ar fi balonul, niciodata pentru fluture nu va fi o floare. Si oricat de mult ar incerca fluturele sa convinga balonul sa stea cu el, balonul va zbura mai sus.

Cand un pom iubeste o floare nu prea are cum sa iasa bine. Oricat de sus se va inalta copacul tot ii va tine umbra florii. Si oricat de mult se va deschide floarea niciodata nu va putea cuprinde cu privirea pe de-a-ntregul pomul.

Cand un fir de nisip iubeste marea nu prea are cum sa iasa bine. Oricat de des se va lasa spalat de valuri tot inapoi pe plaja va fi adus firul de nisip. Si oricat de linistita va fi marea niciodata nu-l va putea culege-n valuri doar pe el.

Cand o pasare iubeste cerul nu prea are cum sa iasa bine. Oricat de inalt va incerca sa zboare pasarea, niciodata nu va putea managaia cu aripile cerul. Si oricat de mult s-ar intinde cerul niciodata nu va putea cuprinde in brate zborul pasarii.

Cand luna iubeste soarele nu prea are cum sa iasa bine. Oricat de mult ar colora soarele cerul la apus niciodata luna nu il va vedea cu adevarat. Si oricat de multe stele ar stinge pentru el, luna nu va fi niciodata suficient de calda pentru a lasa o urma de scrisoare pe cer la rasarit.

Cand doua maini iubesc un chip nu prea are cum sa iasa bine. Oricat de mult ar mangaia chipul niciodata nu vor putea pastra in palme zambetele si tristetea. Si oricat ar incerca buzele niciodata nu vor putea acoperi fiecare amprenta cu saruturi.

Cand doua inimi care nu se cunosc se iubesc nu prea are cum sa iasa bine. Si totusi cateodata se intalnesc.

Niciun comentariu: